Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenka (eredeti recept) recept

Marlenka (eredeti recept)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 700 g liszt
    • 300 g cukor
    • 125 g vaj
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek méz
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk ecet

    Krémhez:

    • 1 nagy konzerv sűrített tej kb 400 g
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 250 g vaj (szigorúan vaj, nem margarin)
    • kakaópor a tetejére

    Elkészítése:

    A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön.

    A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, mjd a tészta többi alapanyagához adva összegyúrjuk, majd a 4 egyenlő részre osztjuk.

    A lapokat egyenként kinyújtjuk vékonyra, közepes tepsi méretűre, majd sütőpapírra rakjuk és a tepsi hátán egyesével 6-6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.

    A krémhez elkészítjük a pudingot (a tasak hátulján található leírás szerint). A kihűtött sűrített tejet, a pudingot és a vajat géppel összekeverjük, ha kevésnek találjuk a tölteléket, akkor kevés tejjel lehet növelni a mennyiséget. (A mennyiség és állag az alapanyagok típúsától függ, így lehet, hogy kell egy kicsit játszani a tej mennyiségével.)

    Fogjuk az első megsült lapot, megkenjük, majd rárakjuk a következőt és így tovább. A tetejét is megkenjük, majd rászitáljuk a kakaóport. Lefedve 1-2 napra állni hagyjuk, hogy jól összepuhuljon.

    Tipp:

    A képen a marlenkám a szintén általam készített kókuszos habos krémessel látható, amit karácsonyra sütöttem a családnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá