Marcipános gyümölcskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor (barna nádcukor)
- 0,5 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehérliszt)
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg apróra vágott vegyes aszalt gyümölcs
- 1 kk mandula aroma (hogy kiegészítsük a marcipán ízét)
- 5 dkg kockára vágott marcipán massza
- 1-1 egész citrom és narancs lereszelt héja
- 2 ek rum
- 1 ek liszt az aszalványokhoz
Elkészítése:
A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.
A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztához, majd adjuk hozzá a mandula aromát is.
A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába, és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.