Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános gyümölcskenyér recept

Marcipános gyümölcskenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor (barna nádcukor)
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehérliszt)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg apróra vágott vegyes aszalt gyümölcs
    • 1 kk mandula aroma (hogy kiegészítsük a marcipán ízét)
    • 5 dkg kockára vágott marcipán massza
    • 1-1 egész citrom és narancs lereszelt héja
    • 2 ek rum
    • 1 ek liszt az aszalványokhoz

    Elkészítése:

    A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.

    A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.

    A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztához, majd adjuk hozzá a mandula aromát is.

    A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába, és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.

    Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá