Marcipános gyümölcskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Marcipános gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor (barna nádcukor)
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehérliszt)
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg apróra vágott vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 kk mandula aroma (hogy kiegészítsük a marcipán ízét)
  • 5 dkg kockára vágott marcipán massza
  • 1-1 egész citrom és narancs lereszelt héja
  • 2 ek rum
  • 1 ek liszt az aszalványokhoz

Elkészítése:

A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk 2 evőkanál rummal, és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rumaromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.

A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához.

A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek), és keverjük azt is a tésztához, majd adjuk hozzá a mandula aromát is.

A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába, és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával, és így süssük meg.

Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába, és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.