Mandulás omlós recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 17 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12,5 dkg darált mandula
- 8,5 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
Díszítés:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- rumaroma vagy rózsaszín színezék
- 20 dkg fehércsoki
- csokidara
- citromos zselécukor
Elkészítése:
Én most kétféleképpen készítettem, egy őzgerincformában és 6 kisebb kuglófformában.
A mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral. A vajt a cukorral és a sóval addig keverjük, míg a cukor elolvad. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A lisztes-mandulás keveréket beleüntjük és csomómentesre keverjük.
A formákat alaposan kivajazzuk és a masszával kb 3/4-ed részéig töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Én az őzgerincformában sült süteményt mázzal vontam be: a porcukrot elkeverjük a citromlével és a színezékkel, majd rácsorgatjuk a sütemény tetejére és zselés cukorral díszítjük.
A kuglófformában sült süteményeket olasztott fehér csokival vonjuk be, majd csokireszelékkel díszítjük.
Hagyjuk megdermedni a mázat és a csokit, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

