Mandulás omlós recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 17 dkg vaj
- 17 dkg porcukor
- csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dkg darált mandula
- 8,5 dkg liszt
- 1/2 tk sütőpor
Díszítés:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- rumaroma vagy rózsaszín színezék
- 20 dkg fehércsoki
- csokidara
- citromos zselécukor
Elkészítése:
Én most kétféleképpen készítettem, egy őzgerincformában és 6 kisebb kuglófformában.
A mandulát összekeverjük a liszttel és a sütőporral. A vajt a cukorral és a sóval addig keverjük, míg a cukor elolvad. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük. A lisztes-mandulás keveréket beleüntjük és csomómentesre keverjük.
A formákat alaposan kivajazzuk és a masszával kb 3/4-ed részéig töltjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Én az őzgerincformában sült süteményt mázzal vontam be: a porcukrot elkeverjük a citromlével és a színezékkel, majd rácsorgatjuk a sütemény tetejére és zselés cukorral díszítjük.
A kuglófformában sült süteményeket olasztott fehér csokival vonjuk be, majd csokireszelékkel díszítjük.
Hagyjuk megdermedni a mázat és a csokit, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »