Mandulás linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 13 dkg darált mandulapehely
- 36 dkg liszt
- 6 g sütőpor
A töltéshez:
- 20-25 dkg lekvár
A szóráshoz:
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.
A lehűtött tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. A leeső darabokat újból összegyúrjuk és kiszúrjuk.
180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük. Amikor kezd szilárdulni az oldala,de még a teteje puha, ekkor már készen van. Ne süssük tovább különben kemény lesz!
A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk és enyhén megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »