Mandulás linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 13 dkg darált mandulapehely
- 36 dkg liszt
- 6 g sütőpor
A töltéshez:
- 20-25 dkg lekvár
A szóráshoz:
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.
A lehűtött tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. A leeső darabokat újból összegyúrjuk és kiszúrjuk.
180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük. Amikor kezd szilárdulni az oldala,de még a teteje puha, ekkor már készen van. Ne süssük tovább különben kemény lesz!
A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk és enyhén megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










