Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulás keksz. recept

Mandulás keksz.
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 30 darabhoz:

    • 30 dkg liszt
    • 8 dkg darált mandula
    • 1 tk sütőpor
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 2 tk őrölt gyömbér
    • 1/2 tk szerecsendió
    • 1/2 tk őrölt fahéj
    • 1/2 mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 1 narancs leve és reszelt héja
    • 20 dkg méz
    • 8 dkg vaj

    Elkészítése:

    Egy tálba tegyük bele a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom, és a narancs reszelt héját.
    Ezután keverjük alaposan össze.

    Egy lábosba tegyük bele a mézet, és a vajat, majd alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk fel. Amikor teljesen felolvadt vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a narancs, és citrom levét.
    Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze. (egy keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverjünk hozzá)
    Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippentsünk le diónyi darabokat, és formázzuk golyóvá. Ezután helyezzük a sütőpapírra egymástól távolabb a golyókat, és az ujjunkkal lapítsuk le őket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt szép világos színűre.
    A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket, majd hűtsük ki egészen.

    Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá