Hozzávalók:
Hozzávalók 30 darabhoz:
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom, és a narancs reszelt héját.
Ezután keverjük alaposan össze.
Egy lábosba tegyük bele a mézet, és a vajat, majd alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk fel. Amikor teljesen felolvadt vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a narancs, és citrom levét.
Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük alaposan össze. (egy keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverjünk hozzá)
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippentsünk le diónyi darabokat, és formázzuk golyóvá. Ezután helyezzük a sütőpapírra egymástól távolabb a golyókat, és az ujjunkkal lapítsuk le őket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 15 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a kekszeket, majd hűtsük ki egészen.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.