Mandulamorzsás eper-rebarbara sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 szál rebarbara
- 8-10 nagy szemű eper
- víz
- cukor
A tésztához:
- 200 ml langyos tej
- 40 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 7 g élesztő (tasakos)
- 10 dkg puha vaj
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A morzsához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 17,5 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, és letakarva 1 órán keresztül pihentetjük. (Lehet, hogy kíván még lisztet, nyugodtan adjunk hozzá. Lágy, de jól gyúrható tésztát kapjunk.)
Eközben a rebarbarát megtisztítjuk (meghámozzuk), kockákra vágjuk, cukorral és némi vízzel kompótot főzünk belőle.
Elkészítjük a morzsát is. A lisztet a cukorral, a vajjal és a darált mandulával morzsásra gyúrjuk, és betesszük a hűtőbe.
Az 1 óra leteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából 32 x 39 cm-es tepsi nagyságúra és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 20 percig állni hagyjuk.
Az elkészült rebarbarát elterítjük a tésztán, hozzáadjuk az eperszeleteket is, majd megszórjuk a morzsával.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon kezdjük sütni, 25 percig. Mindenképpen meg kell várni, míg kihűl.
Tipp:
Tejszínhabbal a legfinomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »