Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulamorzsás eper-rebarbara sütemény recept

Mandulamorzsás eper-rebarbara sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 szál rebarbara
    • 8-10 nagy szemű eper
    • víz
    • cukor

    A tésztához:

    • 200 ml langyos tej
    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 7 g élesztő (tasakos)
    • 10 dkg puha vaj
    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A morzsához:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 17,5 dkg vaj
    • 10 dkg darált mandula

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, és letakarva 1 órán keresztül pihentetjük. (Lehet, hogy kíván még lisztet, nyugodtan adjunk hozzá. Lágy, de jól gyúrható tésztát kapjunk.)

    Eközben a rebarbarát megtisztítjuk (meghámozzuk), kockákra vágjuk, cukorral és némi vízzel kompótot főzünk belőle.

    Elkészítjük a morzsát is. A lisztet a cukorral, a vajjal és a darált mandulával morzsásra gyúrjuk, és betesszük a hűtőbe.

    Az 1 óra leteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából 32 x 39 cm-es tepsi nagyságúra és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 20 percig állni hagyjuk.

    Az elkészült rebarbarát elterítjük a tésztán, hozzáadjuk az eperszeleteket is, majd megszórjuk a morzsával.

    Előmelegített sütőben 190-200 fokon kezdjük sütni, 25 percig. Mindenképpen meg kell várni, míg kihűl.

    Tipp:

    Tejszínhabbal a legfinomabb!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá