Mandulamorzsás eper-rebarbara sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 szál rebarbara
- 8-10 nagy szemű eper
- víz
- cukor
A tésztához:
- 200 ml langyos tej
- 40 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 7 g élesztő (tasakos)
- 10 dkg puha vaj
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A morzsához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 17,5 dkg vaj
- 10 dkg darált mandula
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, és letakarva 1 órán keresztül pihentetjük. (Lehet, hogy kíván még lisztet, nyugodtan adjunk hozzá. Lágy, de jól gyúrható tésztát kapjunk.)
Eközben a rebarbarát megtisztítjuk (meghámozzuk), kockákra vágjuk, cukorral és némi vízzel kompótot főzünk belőle.
Elkészítjük a morzsát is. A lisztet a cukorral, a vajjal és a darált mandulával morzsásra gyúrjuk, és betesszük a hűtőbe.
Az 1 óra leteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából 32 x 39 cm-es tepsi nagyságúra és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 20 percig állni hagyjuk.
Az elkészült rebarbarát elterítjük a tésztán, hozzáadjuk az eperszeleteket is, majd megszórjuk a morzsával.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon kezdjük sütni, 25 percig. Mindenképpen meg kell várni, míg kihűl.
Tipp:
Tejszínhabbal a legfinomabb!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »