Hozzávalók:
A tésztához:
A morzsához:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, és letakarva 1 órán keresztül pihentetjük. (Lehet, hogy kíván még lisztet, nyugodtan adjunk hozzá. Lágy, de jól gyúrható tésztát kapjunk.)
Eközben a rebarbarát megtisztítjuk (meghámozzuk), kockákra vágjuk, cukorral és némi vízzel kompótot főzünk belőle.
Elkészítjük a morzsát is. A lisztet a cukorral, a vajjal és a darált mandulával morzsásra gyúrjuk, és betesszük a hűtőbe.
Az 1 óra leteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyjából 32 x 39 cm-es tepsi nagyságúra és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 20 percig állni hagyjuk.
Az elkészült rebarbarát elterítjük a tésztán, hozzáadjuk az eperszeleteket is, majd megszórjuk a morzsával.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon kezdjük sütni, 25 percig. Mindenképpen meg kell várni, míg kihűl.
Tejszínhabbal a legfinomabb!