Mandulakrémes meggyes szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 4 ek kakaópor
Krém:
- 2 tasak főzős puding
- 4 ek cukor
- 0,5 üvegcse keserű mandula aroma
- 6 dl tej
- 6 dkg margarin
- 200 ml habtejszín
- 30 dkg meggy
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a tojássárgákat
kihabosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd a vízzel is. A sütőporral és kakaóval elkevert
lisztet is hozzákeverjük, végül a tojások habját óvatosan beleforgatjuk. Közepes méretű tepsibe téve, 180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, vágjuk 2 lapba a piskótát.
Krém készítése:
A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet az aromával feltesszük melegedni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és az egészet sűrűre főzzük.
A margarint a langyos pudinggal alaposan elkeverjük.
A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémhez keverjük ezt is.
A meggyet felaprítjuk, és a kréme forgatjuk.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Az egyikre rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. Hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeálljon, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A mandulakrémes meggyes szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 12 g