Mandulakrémes meggyes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mandulakrémes meggyes szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 4 ek kakaópor

Krém:

  • 2 tasak főzős puding
  • 4 ek cukor
  • 0,5 üvegcse keserű mandula aroma
  • 6 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 200 ml habtejszín
  • 30 dkg meggy

Tetejére:

  • porcukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot, a tojássárgákat
kihabosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is elkeverjük, majd a vízzel is. A sütőporral és kakaóval elkevert
lisztet is hozzákeverjük, végül a tojások habját óvatosan beleforgatjuk. Közepes méretű tepsibe téve, 180 fokos sütőbe téve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, vágjuk 2 lapba a piskótát.

Krém készítése:

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet az aromával feltesszük melegedni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és az egészet sűrűre főzzük.

A margarint a langyos pudinggal alaposan elkeverjük.

A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémhez keverjük ezt is.

A meggyet felaprítjuk, és a kréme forgatjuk.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk. Az egyikre rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. Hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeálljon, majd porcukorral meghintve tálaljuk.