Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-túrós borzas recept

Málnás-túrós borzas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej

    A krémhez

    • 1/2 liter tej
    • 1 csomag tejszínízű pudingpor
    • 2 dl tejszín
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg túró
    • 15 dkg porcukor
    • 12 dkg málna
    • 1 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit géppel összedolgozom, majd kettéveszem, és kinyújtom őket. 25 x 35-ös sütőlapon megsütöm.

    Az egyik lapot hűlés után szétmorzsolom, majd a krémet elkészítem.

    A pudingot megfőzöm, kihűtöm. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzákeverem a kihűlt pudingot is. A tejszínt felverem habfixálóval és 1 kk cukorral, és ezt is hozzávegyítem. Végül óvatosan belekanalazom a málnát.

    A krémmel megkenem az egészben maradt lapot, a szétmorzsolt tésztát pedig egyenletesen elosztom a tetején. Hűtőbe teszem dermedni, és másnap kockára vágva kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá