Málnás-túrós borzas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
A krémhez
- 1/2 liter tej
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg málna
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozom, majd kettéveszem, és kinyújtom őket. 25 x 35-ös sütőlapon megsütöm.
Az egyik lapot hűlés után szétmorzsolom, majd a krémet elkészítem.
A pudingot megfőzöm, kihűtöm. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzákeverem a kihűlt pudingot is. A tejszínt felverem habfixálóval és 1 kk cukorral, és ezt is hozzávegyítem. Végül óvatosan belekanalazom a málnát.
A krémmel megkenem az egészben maradt lapot, a szétmorzsolt tésztát pedig egyenletesen elosztom a tetején. Hűtőbe teszem dermedni, és másnap kockára vágva kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


