Málnás-túrós borzas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej

A krémhez

  • 1/2 liter tej
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 12 dkg málna
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit géppel összedolgozom, majd kettéveszem, és kinyújtom őket. 25 x 35-ös sütőlapon megsütöm.

Az egyik lapot hűlés után szétmorzsolom, majd a krémet elkészítem.

A pudingot megfőzöm, kihűtöm. A túrót a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverem, majd hozzákeverem a kihűlt pudingot is. A tejszínt felverem habfixálóval és 1 kk cukorral, és ezt is hozzávegyítem. Végül óvatosan belekanalazom a málnát.

A krémmel megkenem az egészben maradt lapot, a szétmorzsolt tésztát pedig egyenletesen elosztom a tetején. Hűtőbe teszem dermedni, és másnap kockára vágva kínálom.