Málnás-ricottás brownie recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg csokoládé (65%-os)
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Ricottás részhez:
- 25 dkg ricotta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- reszelt citromhéj
- tetejére kb. 20 dkg málna
Elkészítése:
A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is.
Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.
Egy 22 x 22 cm-es sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és tegyük félre.
A ricottát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk a tetejére a málnaszemeket.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig. (Én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig.)
A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.
Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »