Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-ricottás brownie recept

Málnás-ricottás brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg vaj
    • 10 dkg csokoládé (65%-os)
    • 15 dkg barna cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 13 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Ricottás részhez:

    • 25 dkg ricotta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • reszelt citromhéj
    • tetejére kb. 20 dkg málna

    Elkészítése:

    A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is.
    Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.

    Egy 22 x 22 cm-es sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és tegyük félre.

    A ricottát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.

    A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk a tetejére a málnaszemeket.

    Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig. (Én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig.)

    A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

    Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá