Málnás-ricottás brownie recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 10 dkg csokoládé (65%-os)
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 13 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Ricottás részhez:
- 25 dkg ricotta
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- reszelt citromhéj
- tetejére kb. 20 dkg málna
Elkészítése:
A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is.
Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.
Egy 22 x 22 cm-es sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és tegyük félre.
A ricottát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk a tetejére a málnaszemeket.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig. (Én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig.)
A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.
Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.