Málnás-ricottás brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé (65%-os)
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás

Ricottás részhez:

  • 25 dkg ricotta
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • tetejére kb. 20 dkg málna

Elkészítése:

A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is.
Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.

Egy 22 x 22 cm-es sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és tegyük félre.

A ricottát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.

A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk a tetejére a málnaszemeket.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig. (Én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig.)

A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.