Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-mascarponés szelet recept

Málnás-mascarponés szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 22 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 dl szénsavas ásványvíz

    Málnás réteghez:

    • 1,5 dl tej
    • 1 ek méz
    • 10 g zselatin
    • 5-10 dkg málna (lehet fagyasztott is)
    • 2 dl habtejszín

    Mascarponés réteghez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 ek mogyorókrém
    • 2 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek olaj
    • díszítésnek kevés tejszínhab

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a kakaós piskótát. Előmelegítjük a sütőt 170 fokrara és kibélelünk sütőpapírral egy 25*25 cm-es tepsit.

    A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A cukorral alaposan elkeverjük a tojássárgákat, majd a keverékhez szénsavas ásványvizet öntünk. Ehhez hozzászitálunk a lisztes keverékből és elkeverjük benne. Ezt követően a lisztes anyagot kis adagokban öntjük hozzá és minden alkalommal elkeverjük. Ha elfogyott, a tojássárgás-lisztes keveréket összevegyítjük a felvert tojásfehérjével (óvatosan hogy ne törjük össze a fehérjehabot). Mikor ezzel megvagyunk az előkészített tepsibe simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35 perc).

    Míg hűl a piskóta, elkészítjük a két krémet. A málnás réteghez egy kisebb lábasban a tejet összemelegítjük a mézzel és a zselatinnal (nem szabad felforralni). Levesszük a tűzről és vízfürdőben elkezdjük kihűteni (többször kevergessük, ne csomósodjon be). Eközben felverünk 4 dl habtejszínt. Mikor a mézes tej már csak langyos, hozzátesszük a fagyasztott málnát és elkeverjük benne. Ez kellően lehűti a krémet annyira, hogy a felvert hab felével kézimixerrel össze tudjuk keverni.

    Ezután a mascarponét és a mogyorókrémet vegyítjük össze, majd ehhez adjuk a megmaradt tejszínhabot.

    Ha a piskóta jól kihűlt, 3 lapba vágjuk. Az első részre rákenjük a málnás krémet, erre rátesszük a második piskótalapot, majd ezen elegyengetjük a mascarponés krémet is. A teteje ismét piskóta lesz.

    A tetejére gőz felett megolvasztjuk az étcsokit egy kevés olajjal és ezt rásimítjuk a sütemény tetejére. Díszítésként a sütemény oldalát körbekenhetjük tejszínhabbal.

    Tipp:

    Aki nem cukrozott tejszínhabot használ, érdemes 2-3 evőkanál porcukrot tenni a krémekhez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá