Málnás-mascarponés szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 dl szénsavas ásványvíz
Málnás réteghez:
- 1,5 dl tej
- 1 ek méz
- 10 g zselatin
- 5-10 dkg málna (lehet fagyasztott is)
- 2 dl habtejszín
Mascarponés réteghez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek mogyorókrém
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- díszítésnek kevés tejszínhab
Elkészítése:
Először elkészítjük a kakaós piskótát. Előmelegítjük a sütőt 170 fokrara és kibélelünk sütőpapírral egy 25*25 cm-es tepsit.
A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A cukorral alaposan elkeverjük a tojássárgákat, majd a keverékhez szénsavas ásványvizet öntünk. Ehhez hozzászitálunk a lisztes keverékből és elkeverjük benne. Ezt követően a lisztes anyagot kis adagokban öntjük hozzá és minden alkalommal elkeverjük. Ha elfogyott, a tojássárgás-lisztes keveréket összevegyítjük a felvert tojásfehérjével (óvatosan hogy ne törjük össze a fehérjehabot). Mikor ezzel megvagyunk az előkészített tepsibe simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35 perc).
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a két krémet. A málnás réteghez egy kisebb lábasban a tejet összemelegítjük a mézzel és a zselatinnal (nem szabad felforralni). Levesszük a tűzről és vízfürdőben elkezdjük kihűteni (többször kevergessük, ne csomósodjon be). Eközben felverünk 4 dl habtejszínt. Mikor a mézes tej már csak langyos, hozzátesszük a fagyasztott málnát és elkeverjük benne. Ez kellően lehűti a krémet annyira, hogy a felvert hab felével kézimixerrel össze tudjuk keverni.
Ezután a mascarponét és a mogyorókrémet vegyítjük össze, majd ehhez adjuk a megmaradt tejszínhabot.
Ha a piskóta jól kihűlt, 3 lapba vágjuk. Az első részre rákenjük a málnás krémet, erre rátesszük a második piskótalapot, majd ezen elegyengetjük a mascarponés krémet is. A teteje ismét piskóta lesz.
A tetejére gőz felett megolvasztjuk az étcsokit egy kevés olajjal és ezt rásimítjuk a sütemény tetejére. Díszítésként a sütemény oldalát körbekenhetjük tejszínhabbal.
Tipp:
Aki nem cukrozott tejszínhabot használ, érdemes 2-3 evőkanál porcukrot tenni a krémekhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »