Hozzávalók:
Piskótához:
Málnás réteghez:
Mascarponés réteghez:
Tetejére:
Elkészítése:
Először elkészítjük a kakaós piskótát. Előmelegítjük a sütőt 170 fokrara és kibélelünk sütőpapírral egy 25*25 cm-es tepsit.
A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félretesszük. A cukorral alaposan elkeverjük a tojássárgákat, majd a keverékhez szénsavas ásványvizet öntünk. Ehhez hozzászitálunk a lisztes keverékből és elkeverjük benne. Ezt követően a lisztes anyagot kis adagokban öntjük hozzá és minden alkalommal elkeverjük. Ha elfogyott, a tojássárgás-lisztes keveréket összevegyítjük a felvert tojásfehérjével (óvatosan hogy ne törjük össze a fehérjehabot). Mikor ezzel megvagyunk az előkészített tepsibe simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük (kb 35 perc).
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a két krémet. A málnás réteghez egy kisebb lábasban a tejet összemelegítjük a mézzel és a zselatinnal (nem szabad felforralni). Levesszük a tűzről és vízfürdőben elkezdjük kihűteni (többször kevergessük, ne csomósodjon be). Eközben felverünk 4 dl habtejszínt. Mikor a mézes tej már csak langyos, hozzátesszük a fagyasztott málnát és elkeverjük benne. Ez kellően lehűti a krémet annyira, hogy a felvert hab felével kézimixerrel össze tudjuk keverni.
Ezután a mascarponét és a mogyorókrémet vegyítjük össze, majd ehhez adjuk a megmaradt tejszínhabot.
Ha a piskóta jól kihűlt, 3 lapba vágjuk. Az első részre rákenjük a málnás krémet, erre rátesszük a második piskótalapot, majd ezen elegyengetjük a mascarponés krémet is. A teteje ismét piskóta lesz.
A tetejére gőz felett megolvasztjuk az étcsokit egy kevés olajjal és ezt rásimítjuk a sütemény tetejére. Díszítésként a sütemény oldalát körbekenhetjük tejszínhabbal.
Aki nem cukrozott tejszínhabot használ, érdemes 2-3 evőkanál porcukrot tenni a krémekhez.