Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás frangipane pite recept

Málnás frangipane pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 g porcukor
    • 40 g vaj
    • 60 g búzaliszt

    Rétegezéshez:

    • 35 g sárgabaracklekvár

    Krémhez:

    • 50 g mandulaliszt vagy darált mandula
    • 50 g vaj
    • 50 g kristálycukor
    • csipet só
    • 8 g búzaliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Tetejére:

    • málna

    Elkészítése:

    Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 10 perc alatt. Ha kihűlt elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.

    Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzáadjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.

    Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük. Egyenletesen elkenjük rajta. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.

    181 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá