Málnás frangipane pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 g porcukor
- 40 g vaj
- 60 g búzaliszt
Rétegezéshez:
- 35 g sárgabaracklekvár
Krémhez:
- 50 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 50 g vaj
- 50 g kristálycukor
- csipet só
- 8 g búzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- málna
Elkészítése:
Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 10 perc alatt. Ha kihűlt elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.
Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzáadjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük. Egyenletesen elkenjük rajta. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.
181 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »