Málnás frangipane pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 g porcukor
- 40 g vaj
- 60 g búzaliszt
Rétegezéshez:
- 35 g sárgabaracklekvár
Krémhez:
- 50 g mandulaliszt vagy darált mandula
- 50 g vaj
- 50 g kristálycukor
- csipet só
- 8 g búzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- málna
Elkészítése:
Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 10 perc alatt. Ha kihűlt elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.
Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzáadjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük. Egyenletesen elkenjük rajta. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.
181 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »