Hozzávalók:
Tésztához:
Rétegezéshez:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot és a hideg vajat összegyúrjuk. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen elterítjük, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 10 perc alatt. Ha kihűlt elkenjük rajta a sárgabaracklekvárt.
Elkezdjük a frangipane-t készíteni. Egy tálban összemérjük a mandulalisztet és a búzalisztet. A robotgép üstjébe mérjük a vajat és a cukrot, valamint a sót. A vajat a cukorral és a sóval kihabosítjuk, majd folyamatos habosítás mellett hozzáadjuk a tojást is. Legvégül a lisztes mandulalisztet keverjük hozzá, míg egynemű, laza, krémszerű masszát nem kapunk.
Az elkészült frangipane-t a lekvárral megkent linzerlapra szedjük. Egyenletesen elkenjük rajta. Telepakoljuk mirelit vagy friss gyümölccsel.
181 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.