Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos zserbó recept

Mákos zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 12 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek porcukor
    • csipet só
    • 5 g élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 ek tejföl
    • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna

    Töltelék:

    • szilvalekvár (vagy bármilyen más is jó bele ízlés szerint)
    • 15 dkg darált mák
    • 10-12 dkg porcukor (lekvár ha édesebb lehet kevesebb a cukor)
    • reszelt citromhéj
    • ízlés szerint fahéj

    Tetejére:

    • 150 g jó minőségű étcsokoládé és mandula szeletek

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, addig a többi hozzávalót a keverőgépbe készítjük, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk. A keverőgép dagasztókarjával addig keverjük, amíg szép sima, fényes lesz a tészta, majd három részre osztjuk és letakarva pihentetjük.

    A mákot összekeverjük a cukorral, citromhájjal és a fahéjjal.

    A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk, kb 40*25 cm-es lapokká.

    Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, majd az első tésztalapot ráfektetjük. Jó vastagon megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a fél adag máktölteléket. A 2. tésztalapot ráhelyezzük és utána megismételjük a lekvár, mák műveletet, végül rátesszük az utolsó tésztalapot. Megkenjük a megmaradt tojásfehérjével és megszurkáljuk villával.

    180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütjük, vagy amíg szép piros nem lesz.

    A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a kihűlt tészta tetejére kenjük. Megszórjuk mandula szeletekkel. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá