Mákos pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- annyi tej, amennyivel a tészta jól nyújtható lesz
- a tészta megkenéséhez 3 evőkanál baracklekvár
Töltelékhez:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 14 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 2 részre osztom. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelek sütőpapírral, majd az egyik adag tésztát kinyújtom, és a kibélelt tepsibe egyengetem. Megkenem 3 evőkanálnyi baracklekvárral.
A töltelék hozzávalóit összekeverem a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és széles mozdulatokkal belekeverem a mákos masszába. Majd a lekvárral kikent tésztára öntöm, elegyengetem.
Végül a maradék tésztát is kinyújtom, és a töltelékre teszem. Villával sokszor megszurkálom, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütöm.
Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
Tipp:
Én a tésztába zsír helyett margarint tettem, így is kifogástalan lett! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.