Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos pite recept

Mákos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • annyi tej, amennyivel a tészta jól nyújtható lesz
    • a tészta megkenéséhez 3 evőkanál baracklekvár

    Töltelékhez:

    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg darált mák
    • 14 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 2 részre osztom. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelek sütőpapírral, majd az egyik adag tésztát kinyújtom, és a kibélelt tepsibe egyengetem. Megkenem 3 evőkanálnyi baracklekvárral.

    A töltelék hozzávalóit összekeverem a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és széles mozdulatokkal belekeverem a mákos masszába. Majd a lekvárral kikent tésztára öntöm, elegyengetem.

    Végül a maradék tésztát is kinyújtom, és a töltelékre teszem. Villával sokszor megszurkálom, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütöm.

    Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

    Tipp:

    Én a tésztába zsír helyett margarint tettem, így is kifogástalan lett! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá