Mákos pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag sütőpor
- annyi tej, amennyivel a tészta jól nyújtható lesz
- a tészta megkenéséhez 3 evőkanál baracklekvár
Töltelékhez:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 14 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 2 részre osztom. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelek sütőpapírral, majd az egyik adag tésztát kinyújtom, és a kibélelt tepsibe egyengetem. Megkenem 3 evőkanálnyi baracklekvárral.
A töltelék hozzávalóit összekeverem a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és széles mozdulatokkal belekeverem a mákos masszába. Majd a lekvárral kikent tésztára öntöm, elegyengetem.
Végül a maradék tésztát is kinyújtom, és a töltelékre teszem. Villával sokszor megszurkálom, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütöm.
Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.
Tipp:
Én a tésztába zsír helyett margarint tettem, így is kifogástalan lett! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »