Mákos-meggyes tekercs recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 15 dkg túró
- 8 dkg cukor
- 4 ek olaj
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 15 dkg darált mák
- 8 dkg cukor
- 1,5 dl tej forralva
- 1 citrom reszelt héja
- 1 közepes üveg meggy befőtt
Elkészítése:
A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.
Az összeállított tésztát három részre osztjuk.
Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.
A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
A mákos-meggyes tekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

