Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A töltelékhez a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citromhéjat, ráöntjük a felforralt tejet, és félretesszük hűlni.
A tésztához a lisztet, a sütőport, a túrót és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt, és cipóvá gyúrjuk.
Az összeállított tésztát három részre osztjuk.
Enyhén lisztezett munkafelületen kb. 20 x 35 cm-es lapra nyújtjuk az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, és a hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.
A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 perc alatt megsütjük.