Mákos meggyes koszorú recept

Hozzávalók:
- 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 10 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg mák-darálva
- 50 dkg meggy-magozva
- forma kikenéséhez zsiradék, liszt
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.
A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgatjuk.
A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.
Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával.
Ahol fehér volt oda mákos kerül és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.
180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »