Mákos meggyes koszorú recept
Hozzávalók:
- 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 10 dkg cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 18 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg mák-darálva
- 50 dkg meggy-magozva
- forma kikenéséhez zsiradék, liszt
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.
A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgatjuk.
A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.
Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával.
Ahol fehér volt oda mákos kerül és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.
180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










