Mákos meggyes koszorú

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mákos meggyes koszorú

Hozzávalók:

  • 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 18 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg mák-darálva
  • 50 dkg meggy-magozva
  • forma kikenéséhez zsiradék, liszt

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral, vajjal habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk.

A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez keverjük a darált mákot és a maradék 0,5dl tejet. Jól összeforgatjuk.

A koszorú formát kikenjük vajjal, liszttel megszórjuk.

Váltakozva rakunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával.

Ahol fehér volt oda mákos kerül és fordítva. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.

180°C-ra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsül.