Mákos linzercsillag recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Tészta:
A lisztet, a porcukrot, a mákot, a vajat, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük
Formázás, sütés:
Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket. A csillagokat a sütőpapíros tepsire helyezzük, vékonyan megkenjük felvert tojással és 8-9 perc alatt készre sütjük.
Töltés:
Amikor kihűltek, egy-egy kanál lekvárral összeragasztjuk a csillagokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »