Mákos linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- 5 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 üveg sárgabarack és szilvalekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrokat és a mákot, majd összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a margarint, belereszeljük a citromhéjat és a tojássárgáját is beletesszük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Ezután lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »