Mákos linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- 5 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 üveg sárgabarack és szilvalekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrokat és a mákot, majd összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a margarint, belereszeljük a citromhéjat és a tojássárgáját is beletesszük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Ezután lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










