Mákos linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- csipet só
- 5 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 üveg sárgabarack és szilvalekvár
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrokat és a mákot, majd összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a margarint, belereszeljük a citromhéjat és a tojássárgáját is beletesszük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk.
A kiszaggatott tésztát sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Ezután lekvárral összeragasztunk 2-2 darabot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »