Mákos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg darált mák
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 alma reszelve
Krém:
- 7 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg margarin
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek darált mák
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha margarint, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk az egészet.
A krémet a kihűlt lapra kenjük egyenletesen.
A jól behűtőtt tejszínt felverjük keményre, majd beleforgatjuk a mákot és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére kakaóport szórhatunk. Hűvös helyre tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »