Mákos és diós bejgli gyorsan recept

Hozzávalók:
- 200 g tejföl (min. 14%)
- 200 g sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 tk só
- 50 g élesztő (v. 2 csomag porélesztő)
- kb. 600 g sima liszt
Töltelék:
- 200 g darált mák
- 200 g cukor
- 1 ek tej
- fél citrom reszelt héja
- 200 g darált dió
- 200 g cukor
- 1 ek tej
- 1⁄2 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A mákos és a diós töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.
A tésztához összekeverjük a tejfölt, a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőkockát (vagy a porélesztőt) és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és kisodorjuk.
A mákos és a diós tölteléket 2 egyenlő részre osztjuk, rásimítjuk a 4 kinyújtott tésztára, a tenyerünkkel kicsit megpaskoljuk, majd a tésztát feltekerjük. A tojást felverjük, és lekenjük a bejgliket. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »