Mákos és diós bejgli gyorsan recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 200 g tejföl (min. 14%)
- 200 g sertészsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 1 tk só
- 50 g élesztő (v. 2 csomag porélesztő)
- kb. 600 g sima liszt
Töltelék:
- 200 g darált mák
- 200 g cukor
- 1 ek tej
- fél citrom reszelt héja
- 200 g darált dió
- 200 g cukor
- 1 ek tej
- 1⁄2 citrom reszelt héja
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A mákos és a diós töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.
A tésztához összekeverjük a tejfölt, a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőkockát (vagy a porélesztőt) és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és kisodorjuk.
A mákos és a diós tölteléket 2 egyenlő részre osztjuk, rásimítjuk a 4 kinyújtott tésztára, a tenyerünkkel kicsit megpaskoljuk, majd a tésztát feltekerjük. A tojást felverjük, és lekenjük a bejgliket. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.