Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos és diós bejgli gyorsan recept

Mákos és diós bejgli gyorsan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g tejföl (min. 14%)
    • 200 g sertészsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 1 tk só
    • 50 g élesztő (v. 2 csomag porélesztő)
    • kb. 600 g sima liszt

    Töltelék:

    • 200 g darált mák
    • 200 g cukor
    • 1 ek tej
    • fél citrom reszelt héja
    • 200 g darált dió
    • 200 g cukor
    • 1 ek tej
    • 1⁄2 citrom reszelt héja

    Tetejére:

    Elkészítése:

    A mákos és a diós töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.

    A tésztához összekeverjük a tejfölt, a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőkockát (vagy a porélesztőt) és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és kisodorjuk.

    A mákos és a diós tölteléket 2 egyenlő részre osztjuk, rásimítjuk a 4 kinyújtott tésztára, a tenyerünkkel kicsit megpaskoljuk, majd a tésztát feltekerjük. A tojást felverjük, és lekenjük a bejgliket. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá