Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A mákos és a diós töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.
A tésztához összekeverjük a tejfölt, a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőkockát (vagy a porélesztőt) és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és kisodorjuk.
A mákos és a diós tölteléket 2 egyenlő részre osztjuk, rásimítjuk a 4 kinyújtott tésztára, a tenyerünkkel kicsit megpaskoljuk, majd a tésztát feltekerjük. A tojást felverjük, és lekenjük a bejgliket. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)