Mákos és diós bejgli gyorsan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g tejföl (min. 14%)
  • 200 g sertészsír
  • 2 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 tk só
  • 50 g élesztő (v. 2 csomag porélesztő)
  • kb. 600 g sima liszt

Töltelék:

  • 200 g darált mák
  • 200 g cukor
  • 1 ek tej
  • fél citrom reszelt héja
  • 200 g darált dió
  • 200 g cukor
  • 1 ek tej
  • 1⁄2 citrom reszelt héja

Tetejére:

  • 1 tojás

Elkészítése:

A mákos és a diós töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.

A tésztához összekeverjük a tejfölt, a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a szétmorzsolt élesztőkockát (vagy a porélesztőt) és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és kisodorjuk.

A mákos és a diós tölteléket 2 egyenlő részre osztjuk, rásimítjuk a 4 kinyújtott tésztára, a tenyerünkkel kicsit megpaskoljuk, majd a tésztát feltekerjük. A tojást felverjük, és lekenjük a bejgliket. Az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)