Mézes diós szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál méz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Tetejére:
- 30 dkg egész dióbél
- 10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 1 margarin
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kettőbe vesszük, kinyújtjuk.Az egyik lapot megsütjük.A másik lappal is így járunk el,de sütés előtt elkészítjük a diós mézes bevonatot.Ehhez a dióbelet a cukrot és a mézet lassú tűzön 5-6 percig összepirítjuk.A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk,és így sütjük meg a másik lapot.Ha a lapok kihűltek a főzött elkészített krémmel betöltjük. (A tejet összefőzzük a liszttel. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokkal kihabosított margarint.)
1 napig állni hagyjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.