Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes diós szelet recept

Mézes diós szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 1 margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál méz
    • 2 teáskanál szódabikarbóna

    Tetejére:

    • 30 dkg egész dióbél
    • 10 dkg cukor
    • 12 dkg margarin
    • 2 evőkanál méz

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál rétesliszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 margarin
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kettőbe vesszük, kinyújtjuk.Az egyik lapot megsütjük.A másik lappal is így járunk el,de sütés előtt elkészítjük a diós mézes bevonatot.Ehhez a dióbelet a cukrot és a mézet lassú tűzön 5-6 percig összepirítjuk.A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk,és így sütjük meg a másik lapot.Ha a lapok kihűltek a főzött elkészített krémmel betöltjük. (A tejet összefőzzük a liszttel. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokkal kihabosított margarint.)
    1 napig állni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá