Mézes diós szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál méz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Tetejére:
- 30 dkg egész dióbél
- 10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 1 margarin
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kettőbe vesszük, kinyújtjuk.Az egyik lapot megsütjük.A másik lappal is így járunk el,de sütés előtt elkészítjük a diós mézes bevonatot.Ehhez a dióbelet a cukrot és a mézet lassú tűzön 5-6 percig összepirítjuk.A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk,és így sütjük meg a másik lapot.Ha a lapok kihűltek a főzött elkészített krémmel betöltjük. (A tejet összefőzzük a liszttel. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokkal kihabosított margarint.)
1 napig állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

