Mézes diós szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál méz
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Tetejére:
- 30 dkg egész dióbél
- 10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál rétesliszt
- 15 dkg cukor
- 1 margarin
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kettőbe vesszük, kinyújtjuk.Az egyik lapot megsütjük.A másik lappal is így járunk el,de sütés előtt elkészítjük a diós mézes bevonatot.Ehhez a dióbelet a cukrot és a mézet lassú tűzön 5-6 percig összepirítjuk.A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk,és így sütjük meg a másik lapot.Ha a lapok kihűltek a főzött elkészített krémmel betöltjük. (A tejet összefőzzük a liszttel. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokkal kihabosított margarint.)
1 napig állni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

