Mézes diós szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 margarin
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

Tetejére:

  • 30 dkg egész dióbél
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 margarin
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kettőbe vesszük, kinyújtjuk.Az egyik lapot megsütjük.A másik lappal is így járunk el,de sütés előtt elkészítjük a diós mézes bevonatot.Ehhez a dióbelet a cukrot és a mézet lassú tűzön 5-6 percig összepirítjuk.A tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk,és így sütjük meg a másik lapot.Ha a lapok kihűltek a főzött elkészített krémmel betöltjük. (A tejet összefőzzük a liszttel. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukrokkal kihabosított margarint.)
1 napig állni hagyjuk.