Meggyes mákos mennyország recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- 10 dkg törökmogyoró
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A krémhez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
- 1 ek citromlé
- 2 ek meggylikőr
- 25 dkg vaj
Továbbá:
- 500g fagyasztott meggy
- 4 ek cukor
- 2 ek citromlé
- 2 ek étkezési keményítő
A tetejére:
- 100g fehér csoki
- kevés vaj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásfehérjét keverjük ki egy kis sóval és a cukorral, míg szilárd és fényes habot nem kapunk. Amint a hab elérte a kívánt állagot, sorban adjuk hozzá a tojássárgákat. Majd óvatosan keverjük hozzá a mákot, a kókuszreszeléket és a ledarált diót.
Osszuk ketté a tésztát, és simítsuk egyenletesen sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsikbe (kb 20×30 cm). Mindkét adagot 170°C-on körülbelül 20-20 percig sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni.
Krém:
Térjünk rá a krém elkészítésére: Keverjük össze a cukrot, tojássárgáját és pudingport, majd adjuk hozzá a tej felét és keverjük csomómentesen. A többi tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá az előzőleg elkészített tojásos-pudingos keveréket, és főzzük be, míg sűrű pudingot nem kapunk. Ezt is hűtsük ki.
A vajat verjük fel habos állagúra, majd apránként (például evőkanálnyi mennyiségekben) adjuk hozzá a pudingot. Keverjük addig, míg krémes nem lesz, és vegyük hozzá a citromlevet és a likőrt.
Meggyes töltelék:
Helyezzük a gyümölcsöt egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és kezdjük el melegíteni. Amikor a gyümölcs megpuhult és a cukor is feloldódott, locsoljuk meg citromlével. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Forraljuk fel, majd hűtsük le.
Összeállítás:
Az első tésztalapra kenjük rá a pudingos krémet, majd ha egy picit hűlt kenjük meg a kihűlt meggyes krémmel és fedjük be a másik tésztalappal.
A csoki öntet elkészítéséhez törjük fel a csokoládét, és egy kevés olaj hozzáadásával gőzfürdőn olvasszuk fel, majd öntsük a süti tetejére.