Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes mákos mennyország recept

Meggyes mákos mennyország
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg mák
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg törökmogyoró
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 8 dkg cukor
    • 1 ek citromlé
    • 2 ek meggylikőr
    • 25 dkg vaj

    Továbbá:

    • 500g fagyasztott meggy
    • 4 ek cukor
    • 2 ek citromlé
    • 2 ek étkezési keményítő

    A tetejére:

    • 100g fehér csoki
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tojásfehérjét keverjük ki egy kis sóval és a cukorral, míg szilárd és fényes habot nem kapunk. Amint a hab elérte a kívánt állagot, sorban adjuk hozzá a tojássárgákat. Majd óvatosan keverjük hozzá a mákot, a kókuszreszeléket és a ledarált diót.

    Osszuk ketté a tésztát, és simítsuk egyenletesen sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsikbe (kb 20×30 cm). Mindkét adagot 170°C-on körülbelül 20-20 percig sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni.

    Krém:

    Térjünk rá a krém elkészítésére: Keverjük össze a cukrot, tojássárgáját és pudingport, majd adjuk hozzá a tej felét és keverjük csomómentesen. A többi tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá az előzőleg elkészített tojásos-pudingos keveréket, és főzzük be, míg sűrű pudingot nem kapunk. Ezt is hűtsük ki.

    A vajat verjük fel habos állagúra, majd apránként (például evőkanálnyi mennyiségekben) adjuk hozzá a pudingot. Keverjük addig, míg krémes nem lesz, és vegyük hozzá a citromlevet és a likőrt.

    Meggyes töltelék:

    Helyezzük a gyümölcsöt egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és kezdjük el melegíteni. Amikor a gyümölcs megpuhult és a cukor is feloldódott, locsoljuk meg citromlével. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Forraljuk fel, majd hűtsük le.

    Összeállítás:

    Az első tésztalapra kenjük rá a pudingos krémet, majd ha egy picit hűlt kenjük meg a kihűlt meggyes krémmel és fedjük be a másik tésztalappal.

    A csoki öntet elkészítéséhez törjük fel a csokoládét, és egy kevés olaj hozzáadásával gőzfürdőn olvasszuk fel, majd öntsük a süti tetejére.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá