Meggyes mákos mennyország

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Meggyes mákos mennyország

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg törökmogyoró
  • 8 tojásfehérje
  • 4 tojássárgája

A krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek meggylikőr
  • 25 dkg vaj

Továbbá:

  • 500g fagyasztott meggy
  • 4 ek cukor
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek étkezési keményítő

A tetejére:

  • 100g fehér csoki
  • kevés vaj

Elkészítése:

Tészta:

A tojásfehérjét keverjük ki egy kis sóval és a cukorral, míg szilárd és fényes habot nem kapunk. Amint a hab elérte a kívánt állagot, sorban adjuk hozzá a tojássárgákat. Majd óvatosan keverjük hozzá a mákot, a kókuszreszeléket és a ledarált diót.

Osszuk ketté a tésztát, és simítsuk egyenletesen sütőpapírral bélelt, mélyebb tepsikbe (kb 20×30 cm). Mindkét adagot 170°C-on körülbelül 20-20 percig sütjük. Miután megsültek, hagyjuk kihűlni.

Krém:

Térjünk rá a krém elkészítésére: Keverjük össze a cukrot, tojássárgáját és pudingport, majd adjuk hozzá a tej felét és keverjük csomómentesen. A többi tejet melegítsük fel, majd öntsük hozzá az előzőleg elkészített tojásos-pudingos keveréket, és főzzük be, míg sűrű pudingot nem kapunk. Ezt is hűtsük ki.

A vajat verjük fel habos állagúra, majd apránként (például evőkanálnyi mennyiségekben) adjuk hozzá a pudingot. Keverjük addig, míg krémes nem lesz, és vegyük hozzá a citromlevet és a likőrt.

Meggyes töltelék:

Helyezzük a gyümölcsöt egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és kezdjük el melegíteni. Amikor a gyümölcs megpuhult és a cukor is feloldódott, locsoljuk meg citromlével. Keverjük össze a keményítőt némi vízzel és öntsük a gyümölcsös keverékhez. Forraljuk fel, majd hűtsük le.

Összeállítás:

Az első tésztalapra kenjük rá a pudingos krémet, majd ha egy picit hűlt kenjük meg a kihűlt meggyes krémmel és fedjük be a másik tésztalappal.

A csoki öntet elkészítéséhez törjük fel a csokoládét, és egy kevés olaj hozzáadásával gőzfürdőn olvasszuk fel, majd öntsük a süti tetejére.