Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos napocska recept

Mákos napocska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin / felét olvasztani a kenéshez/
    • 15 dkg cukor
    • 1 kocka élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl tej

    Töltelék:

    • 25 dkg mák
    • 20 dkg cukor főzve mazsolával keverve

    Elkészítése:
    Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarin felével elmorzsoljuk, élesztővel, tojással keverjük, gyúrjuk, pihentetjük. Pihenés után felezzük, majd egyik felét négy részre vágjuk, tepsi mérethez arányosan 4 kerek formát nyújtunk. Közte bekenjük az olvasztott margarinnal.
    Szélétől 2-3 centire bevágjuk nyolcszor tortaszelet formára. Fele tölteléket a szeletekre halmozzuk, azokat kihajtjuk a szélére. A maradék tésztából levágunk egy kis részt ami a közepe lesz. Megtöltve hengert formálunk és azt behajtjuk kőrbe, majd a közepet rakjuk be. Megkenjük tojással, 180C fokon lassan sütjük.

    Sztori: Egy jó barát feltette a netre saját készítésű sütijét. Nagyon megtetszett, úgy gondoltam meg tudom csinálni, megpróbáltam, ez lett belőle. Úgy írtam le ahogy én csináltam, lefotóztam, megettük, finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá