Mákos guba egyszerűen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 3-4 csepp vanília aroma
- 1 liter tej
- 6 kifli
Mákhoz:
- 6 evőkanálnyi darált mák
- 2-3 evőkanálnyi kristálycukor
- 1 citrom
- csipetnyi őrölt fahéj
- ízlés szerint mazsola
- vaj
Elkészítése:
Először egy nagy keverőtálba feltörök 3 tojást, hozzáteszek 3-4 evőkanálnyi cukrot, 3-4 csepp vanília aromát, aztán az egészet kézi habverővel összecsapkodom. Mikor ezzel megvagyok hozzáöntök 1 liternyi tejet. Jöhet a gyors kifli szeletelés és már hullhatnak is bele a cukros-tojásos tejbe a karikák. Jól beleforgatom őket és félreteszem pihenni.
Amíg a kiflik “fürdőznek” összeállítom a mákot. 6 evőkanálnyi darált mákhoz hozzáteszek 2-3 evőkanálnyi kristálycukrot, hozzáreszelem a megmosott citrom héját és már csak egy csipetnyi őrölt fahéj hiányzik a
mákhoz. Az egészet összekeverem és már jöhet is a mákos guba összeállítása.
Fogok egy sütőtálat, kivajazom, aztán beleteszek egy réteg kiflikarikát, majd jó alaposan megszórom a fahéjas citromos mákkal, aztán jön még egy réteg kifli, még egy kis mák, aztán a tálban maradt tejet ráöntöm. Mielőtt a sütőbe tenném a mákos gubát rátördelek egy kis vajat, hogy ráolvadva a kiflik ropogósra sülhessenek.
15-20 perc alatt kívülről ropogósra, belülről lágy, krémesre sül a mákos guba.
1 cs vaníliás pudingport felfőzök 6 dl tejben, 1-2 kanál cukorral és azzal öntöm le a gubát. Egy laktató leves után főételként vagy desszertnek is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!