Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba egyszerűen recept

Mákos guba egyszerűen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 evőkanál kristálycukor
    • 3-4 csepp vanília aroma
    • 1 liter tej
    • 6 kifli

    Mákhoz:

    • 6 evőkanálnyi darált mák
    • 2-3 evőkanálnyi kristálycukor
    • 1 citrom
    • csipetnyi őrölt fahéj
    • ízlés szerint mazsola
    • vaj

    Elkészítése:

    Először egy nagy keverőtálba feltörök 3 tojást, hozzáteszek 3-4 evőkanálnyi cukrot, 3-4 csepp vanília aromát, aztán az egészet kézi habverővel összecsapkodom. Mikor ezzel megvagyok hozzáöntök 1 liternyi tejet. Jöhet a gyors kifli szeletelés és már hullhatnak is bele a cukros-tojásos tejbe a karikák. Jól beleforgatom őket és félreteszem pihenni.

    Amíg a kiflik “fürdőznek” összeállítom a mákot. 6 evőkanálnyi darált mákhoz hozzáteszek 2-3 evőkanálnyi kristálycukrot, hozzáreszelem a megmosott citrom héját és már csak egy csipetnyi őrölt fahéj hiányzik a
    mákhoz. Az egészet összekeverem és már jöhet is a mákos guba összeállítása.

    Fogok egy sütőtálat, kivajazom, aztán beleteszek egy réteg kiflikarikát, majd jó alaposan megszórom a fahéjas citromos mákkal, aztán jön még egy réteg kifli, még egy kis mák, aztán a tálban maradt tejet ráöntöm. Mielőtt a sütőbe tenném a mákos gubát rátördelek egy kis vajat, hogy ráolvadva a kiflik ropogósra sülhessenek.

    15-20 perc alatt kívülről ropogósra, belülről lágy, krémesre sül a mákos guba.

    1 cs vaníliás pudingport felfőzök 6 dl tejben, 1-2 kanál cukorral és azzal öntöm le a gubát. Egy laktató leves után főételként vagy desszertnek is fogyaszthatjuk.
    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá