Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós rózsacsokor recept

Diós rózsacsokor
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1 tk só
    • 2,5 dl tej

    Töltelékhez:

    • 15 dkg dió (darált)
    • 4 ek cukor
    • 4 ek lekvár/ dzsem

    Elkészítése:

    A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.

    Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük

    Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

     

    A diós rózsacsokor kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 326 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 49 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá