Diós rakottas recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
- 8 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg darált dió
Sárga krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 7 dl tej
- 10 dkg margarin
Csokis krém:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2 dl tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg cukor
A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk. A fehérjét nem kell habbá verni! Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) Ha a tészta megsült akkor a tepsiben hagyjuk kihűlni és itt is töltjük meg.
A sárga krémhez a pudingot a sárgákkal, és 10 dkg cukorral felfőzzük. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük és a sárga masszához adjuk. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
A csokis krémhez a pudingot tejjel sűrűre főzzük és belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd ezt jól felfőzzük és hűlni hagyjuk. A margarint 10 dkg cukorral habosra keverjük, majd a pudinghoz dolgozzuk.
A tepsiben kihűlt tésztát megkenjük az összes sárga krémmel,ezután befedjük a háztartási keksszel,majd erre egyenletesen rásimítjuk a csokoládés krémet,és kókuszreszelékkel szórjuk. Hideg helyen tároljuk,és másnap vizes késsel kockára szeleteljük.