Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós papucs recept

Diós papucs
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs leveles tészta
    • darált dió
    • cukor
    • mazsola
    • porcukor
    • vaníliás cukor
    • tej
    • fahéj

    Elkészítése:
    A leveles tésztát kb 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő. A darált diót, kristálycukrot és vaníliás cukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne folyós tölteléket kapjunk! A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással (linzer tészta esetében a kenést kihagyhatjuk). A diós tölteléket tegyük a négyzetek közepére, a széleket hajtsuk fel, a tészta tetejét kenjük meg tojással, és erre tegyünk egy-egy fél diót.
    Középső sínen, kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
    Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá