Diós kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finom liszt
- 3 dl tej
- 12 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 15 dkg kristály cukor
- 1-1,5 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére a kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »