Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kiflik recept

Diós kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finom liszt
    • 3 dl tej
    • 12 dkg vaj
    • 3 dkg élesztő
    • 6 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 citrom reszelt héja

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált dió
    • 15 dkg kristály cukor
    • 1-1,5 dl tej
    • 5 dkg mazsola
    • 1 citrom reszelt héja

    A tetejére a kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl tej

    Elkészítése:
    Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
    nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
    percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
    Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá