Diós kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finom liszt
- 3 dl tej
- 12 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 15 dkg kristály cukor
- 1-1,5 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére a kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »