Diós kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg finom liszt
- 3 dl tej
- 12 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg porcukor
- csipet só
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 15 dkg kristály cukor
- 1-1,5 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére a kenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)