Diós kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg finom liszt
  • 3 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 15 dkg kristály cukor
  • 1-1,5 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére a kenéshez:

  • 1 db tojás sárgája
  • 1 dl tej

Elkészítése:
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a darált diót,cukrot,citrom héjat, mazsolát és annyi tejet hogy kenhető tölteléket kapjunk. A tésztát négy egyforma darabra vágjuk,cipókat formázunk belőle. A cipókat kerekre
nyújtjuk és nyolc cikkbe vágjuk. Mindegyikre teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,lekenjük a tejjel elkevert tojás sárgájával és 15-20
percet pihentetjük majd újra lekenjük és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Díszítésnek sütés előtt fél diókat tehetünk a lekent kiflikre. Ebből a mennyiségből 32 db kifli lett.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)