Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csoda recept

Diós csoda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Diós lap:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • 7 dkg rétes liszt
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Fehér lap:

    • 15 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Krém:

    • 7 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor
    • 7 dkg darált dió
    • 1 vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej

    Tetejére:

    • 7 dkg darált dió
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.

    A második réteghez a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a forró tésztára kenjük. Forró sütőben még kb 10 percig sütjük, vagyis addig amíg a krém meg nem szilárdul a tésztán, majd a tepsiben kihűtjük.

    A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre felfőzzük, még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt akkor a margarinnal alaposan kihabosítjuk.

    A diós krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a tetejét megszórjuk vaníliás cukorral elkevert dióval. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá