Diós csoda recept

Hozzávalók:
Diós lap:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 7 dkg rétes liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Fehér lap:
- 15 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Krém:
- 7 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 7 dkg darált dió
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Tetejére:
- 7 dkg darált dió
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.
A második réteghez a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a forró tésztára kenjük. Forró sütőben még kb 10 percig sütjük, vagyis addig amíg a krém meg nem szilárdul a tésztán, majd a tepsiben kihűtjük.
A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre felfőzzük, még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt akkor a margarinnal alaposan kihabosítjuk.
A diós krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a tetejét megszórjuk vaníliás cukorral elkevert dióval. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »