Citromos-mákos pettyeske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- kevés tej
Mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg margarin
- 2 ek víz
A tésztalap lekenéséhez:
- meggy vagy más pikáns lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá. A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Az első rész tésztát tepsi nagyságúra sodorjuk(25×39 cm méretű), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a mákot, a citrom levét és reszelt héját. A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a maradék tésztalappal. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd összeforraljuk lassú tűzön. A kihűlt süteményre öntjük. Szép,fényes máz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »