Citromos-mákos pettyeske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- kevés tej
Mákos töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg margarin
- 2 ek víz
A tésztalap lekenéséhez:
- meggy vagy más pikáns lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá. A tésztát 3 részre osztjuk, hideg helyen pihentetjük. Az első rész tésztát tepsi nagyságúra sodorjuk(25×39 cm méretű), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral. A második részből rudakat sodrunk, sorba rakjuk a tésztalapon. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a mákot, a citrom levét és reszelt héját. A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a maradék tésztalappal. 180 fokos sütőben világosra sütjük.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, majd összeforraljuk lassú tűzön. A kihűlt süteményre öntjük. Szép,fényes máz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »