Majonézes burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
Majonézhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl napraforgó olaj
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- 1 ek mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk.
A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
A majonézhez keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.
Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát is.
Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »