Majonézes burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
Majonézhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl napraforgó olaj
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- 1 ek mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk.
A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
A majonézhez keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.
Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát is.
Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »