Majonézes burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
Majonézhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl napraforgó olaj
- 2 dl tejföl (20 %-os)
- 1 ek mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csapott ek porcukor (ízlés szerint)
- 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk.
A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.
A majonézhez keverjük el a tojássárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével. Ha elkészült, adjuk hozzá a tejfölt.
Az elkészült mártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát is.
Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »