Magyarica recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg sertészsír
- 20 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
Krémhez:
- 1,6 l tej
- 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- 45 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7,5 ek finomliszt
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 4 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 1 ek FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb. 1-1,5 dl víz
Elkészítése:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre (hűtőbe) tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral lefedett tepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk. Mérsékelt hőfokon, óvatosan süssük meg egyesével a lapokat. Amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük.
Krém:
A lisztet kevés tejjel elkeverjük, jól elkeverjük, hogy sima legyen, majd hozzákeverjük a többi tejet is. Beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).
Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A tetejét bevonjuk csokimázzal, melyhez a kakaóport és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, majd alacsony lángon, vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire