Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyarica recept

Magyarica
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 5 dkg sertészsír
    • 20 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl

    Krémhez:

    • 1,6 l tej
    • 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 10 dkg csokoládé
    • 45 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7,5 ek finomliszt
    • 20 dkg vaj

    Tetejére:

    • 4 ek kakaópor
    • 4 ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb. 1-1,5 dl víz

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre (hűtőbe) tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral lefedett tepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk. Mérsékelt hőfokon, óvatosan süssük meg egyesével a lapokat. Amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük.

    Krém:

    A lisztet kevés tejjel elkeverjük, jól elkeverjük, hogy sima legyen, majd hozzákeverjük a többi tejet is. Beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).

    Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.

    A tetejét bevonjuk csokimázzal, melyhez a kakaóport és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, majd alacsony lángon, vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá