Magyarica

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg sertészsír
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl

Krémhez:

  • 1,6 l tej
  • 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg csokoládé
  • 45 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 ek finomliszt
  • 20 dkg vaj

Tetejére:

  • 4 ek kakaópor
  • 4 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek tojásfehérje
  • kb. 1-1,5 dl víz

Elkészítése:

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre (hűtőbe) tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral lefedett tepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk. Mérsékelt hőfokon, óvatosan süssük meg egyesével a lapokat. Amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük.

Krém:

A lisztet kevés tejjel elkeverjük, jól elkeverjük, hogy sima legyen, majd hozzákeverjük a többi tejet is. Beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).

Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.

A tetejét bevonjuk csokimázzal, melyhez a kakaóport és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, majd alacsony lángon, vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire