Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kicsit hidegre (hűtőbe) tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral lefedett tepsi hátuljára fektetjük, villával megszurkáljuk. Mérsékelt hőfokon, óvatosan süssük meg egyesével a lapokat. Amikor kezd pirulni, már ki is vehetjük.
A lisztet kevés tejjel elkeverjük, jól elkeverjük, hogy sima legyen, majd hozzákeverjük a többi tejet is. Beletesszük a többi hozzávalót, és állandó keverés mellett, forrástól számított kb. 2-3 percig főzzük (ne legyen túl sűrű).
Még forrón megtöltjük a lapokat. Sietni kell, mert a krém hamar dermed. Másnapra a kemény lapok a forró krémtől megpuhulnak.
A tetejét bevonjuk csokimázzal, melyhez a kakaóport és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, majd alacsony lángon, vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük, belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire