Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás nyírfacukorral recept

Máglyarakás nyírfacukorral
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 6 szikkadt kifli
    • 5 alma
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg nyírfacukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kanál diétás baracklekvár
    • hozzávetőleg 1 liter tej
    • kevés őrölt fahéj
    • kevés mazsola
    • kevés rumaroma
    • fél citrom leve

    Elkészítése:

    Meghámozzuk az almákat, magházukat kinyomjuk, (alma magház kiszedővel) majd felszeleteljük.

    Az almaszeleteket megcsorgatjuk citromlével, majd a vajjal, a fahéjjal, pár csepp rumaromával, a nyírfacukor harmadával enyhén megpároljuk.

    A kifliket felkarikázzuk, a tojásokat szétválasszuk.

    A tojások sárgáját a nyírfacukor másik harmadával, a vaníliás cukorral, a tejjel jól elkeverjük, a kifliket belemártogatjuk.

    A kiflik felét kevés vajjal kikent 28 x 28 cm.- es sütőtálba fektetem, kevés lekvárral megkenem, a párolt almaszeletekkel beborítom, megszórom kevés mazsolával, majd a maradék kiflivel befedem a tetejét.

    Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.

    Közben a tojásfehérjéket a cukor maradékával, pár csepp rumaromával keményre verjük, majd a kifli tetejére kenjük. Elsimítjuk, és villával megmintázzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.

    Addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.

    A nyírfacukrot cukorbetegségem miatt használtam, és a diétás lekvárt is, ami szintén cukorbetegek számára is jó. a mazsolával is óvatosan bántam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek