Hozzávalók:
Elkészítése:
Meghámozzuk az almákat, magházukat kinyomjuk, (alma magház kiszedővel) majd felszeleteljük.
Az almaszeleteket megcsorgatjuk citromlével, majd a vajjal, a fahéjjal, pár csepp rumaromával, a nyírfacukor harmadával enyhén megpároljuk.
A kifliket felkarikázzuk, a tojásokat szétválasszuk.
A tojások sárgáját a nyírfacukor másik harmadával, a vaníliás cukorral, a tejjel jól elkeverjük, a kifliket belemártogatjuk.
A kiflik felét kevés vajjal kikent 28 x 28 cm.- es sütőtálba fektetem, kevés lekvárral megkenem, a párolt almaszeletekkel beborítom, megszórom kevés mazsolával, majd a maradék kiflivel befedem a tetejét.
Sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
Közben a tojásfehérjéket a cukor maradékával, pár csepp rumaromával keményre verjük, majd a kifli tetejére kenjük. Elsimítjuk, és villával megmintázzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.
Addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.
A nyírfacukrot cukorbetegségem miatt használtam, és a diétás lekvárt is, ami szintén cukorbetegek számára is jó. a mazsolával is óvatosan bántam.