Máglyarakás recept

Hozzávalók:
- Kifli (kb 10 darab vagy fél kg kalács)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2-3 db alma
- Baracklekvár
- Őrölt fahéj
- Dió
- Mazsola
- Rum
Elkészítése:
Felkarikázzuk a kifliket, a vaníliás cukrot összekeverjük a tojások sárgájával, és felöntjük tejjel. Az így kapott masszába beleforgatjuk a kiflit és egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk rumba áztatott almaszeltekkel. Meghintjük a mazsolával, a dióval, cukorral és fahéjjal. Sütőbe tesszük, és addig sütjük még az alma nem lesz puha. Közben a 3 tojásfehérjéből habot verünk, amibe baracklekvárt keverünk. Ha az alma megpuhult kivesszük a sütőből és rákenjük a habot. Pirulásig sütjük tovább.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »