Máglyarakás recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- Kifli (kb 10 darab vagy fél kg kalács)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2-3 db alma
- Baracklekvár
- Őrölt fahéj
- Dió
- Mazsola
- Rum
Elkészítése:
Felkarikázzuk a kifliket, a vaníliás cukrot összekeverjük a tojások sárgájával, és felöntjük tejjel. Az így kapott masszába beleforgatjuk a kiflit és egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk rumba áztatott almaszeltekkel. Meghintjük a mazsolával, a dióval, cukorral és fahéjjal. Sütőbe tesszük, és addig sütjük még az alma nem lesz puha. Közben a 3 tojásfehérjéből habot verünk, amibe baracklekvárt keverünk. Ha az alma megpuhult kivesszük a sütőből és rákenjük a habot. Pirulásig sütjük tovább.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.